Health & Fitness

ការី​តៅហ៊ូ​លាយ​គ្រាប់ Chickpea

By  | 

​ ​គ្រឿងផ្សំ​
​ ​ខ្ទឹម​ក្រហម​ ​ ​ ​១
​ ​ខ្ទឹម​ស​ ​ ​ ​៣
​ ​តៅ​ហ៊ូ​ ​ ​ ​២០០​ក្រាម​
​ ​ម្ទេស​ស្រស់​ ​ ​ ​១
​ ​ស្ពៃ spring greens​ ​ ​២០០​ក្រាម​
​ ​ប្រេងឆា​ធ្វើ​ពី​បន្លែ​ ​ ​១​ស្លាបព្រា​បាយ​
​ ​គិ​នឆាយ ​ ​ ​១​ស្លាបព្រា​ ​ ​ ​
​ ​គ្រាប់ cumin កិន​រួច​ ​២​ស្លាបព្រា​បាយ​
​ ​ម្ទេសដៃនាង ​ ​កន្លះ​ស្លាបព្រា​បាយ​
​ ​រ​មៀត​ ​ ​ ​១​ស្លាបព្រា​បាយ​
​ ​ប៉េង​បោះ​ចិត​ហើយ ​ ​១​កំប៉ុង​
​ ​ប្រេង​អូ​លីវ​ ​ ​ ​១​កំប៉ុង
​ ​គ្រាប់​សណ្តែក chickpeas ​១​កំប៉ុង ស្មើនឹង ៤០០​ក្រាម​
​ ​ម្សៅ​ម្ទេស​ប្លោក paprika​ ​២​ស្លាបព្រា​បាយ​
​ ​គ្រឿងទេស​garam masala​ ​២​ស្លាបព្រា​បាយ​
​ ​ក្រូចឆ្មារ​ ​ ​ ​១​ចំនិត​
​ ​គ្រាប់ cumin ​ ​ ​២​ស្លាបព្រា​បាយ​
​ ​
​របៀប​ធ្វើ​
​ចិត​បកសំបក​ខ្ទឹមស និង​ខ្ទឹមបារាំង រួច​បកសំបក​ខ្ទឹមស បន្ទាប់​មក​ចិញ្ច្រាំ​ផ្កា​ក្លាំង​ពូ ១​រួច​សល់​ប៉ុន្មាន​ហាន​ជា​ចំនិតៗ ។ បន្ទាប់មក​ទៀត​ពុះ​តៅហ៊ូ​ទៅជា​ដុំ​តូចៗ បន្ទាប់​មក​ម្ទេស​មក​ហាន​ជា​ចំណិត និង បកសំបក​ស្ពៃ spring green ។​

​កម្តៅ​ប្រេងឆា​លើ​ខ្ទះ បន្ទាប់​មក​រោយ​ខ្ទឹមបារាំង​រួច​ហាន់​ខ្ទឹម​ស​។ បន្ទាប់​ពិ​ហាន់​គ្រឿងទេស​ចប់​អស់ហើយ ចូរ​ចំអិន​រហូតដល់​ចំអិន​ខ្ទឹមបារាំង​រហូត​ដល់​វា​ឡើង​ក្រហម​។​

​បន្ថែម​ចូល​នូវ គិ​នឆាយ គ្រាប់ cumin​ហ្ម​ត់ ម្ទេសដៃនាង និង រមៀត​បញ្ចូល​គ្នា​។ ចំអិន​ចំនួន ១​នាទី រួច​យក​ប៉េងប៉ោះ​មួយ​ជាមួយ​នឹង​ទឹក​កន្លះ​កែវ​។ ទុក​អោយ​វា​ពុះ​ដោយឡែក​ចំនួន ១០​នាទី​។​

​ឆ្លៀតពេល​កំពុង​ចម្អិន ចាក់​បន្ថែម ប្រេង​អូ​លីវ​មួយ​ស្លាបព្រា​នៅលើ​ខ្ទះ រួច​ចំអិន​នំ​តៅហ៊ូរ​ហូ​ត់ដល់​វា​ឡើង​ល្អ ហើយ​ស្រក​ខ្លាញ់​នៅលើ​ក្រដាស​ត្រង​ខ្លាញ់​។​ល​។​

​កម្តៅ​ប្រេង អូ​លីវ​ប្រហែល​១​ស្លាបព្រា​នៅលើ​ខ្ទះ បន្ទាប់​មក​រោយ គ្រាប់ cumin រួច​បំពង​ខ្លាញ់​ដើម្បី​យក​ក្លិន បន្ទាប់​មក​បន្ត​ហាន់​ខ្ទឹម​សម្ទេស ត​ទៀត​។

​នៅពេល​ដែល​ខ្ទឹមស​ឆ្អិន​ឡើង​ក្រហម ចូរ​បន្ថែម​ស្ពៃ spring greens ចំនួន​២ ទៅ​៣​នាទី​សន្លឹក​ចូល រួច​កូរ​ចូល​គ្នា​ក្នុង​ពេល​កំពុង​ចំអិន​រហូត​ដល់​ឆ្អិន​។ ស្រស់ស្រូប​ជាមួយ​។

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *