Health & Fitness

ភីហ្សា​ផ្កា​ខាត់​ណា​

By  | 

រយៈពេល​ចម្អិន​៖
៤០ នាទី​
​គ្រឿងផ្សំ​៖
​គ្រឿងផ្សំ​ធ្វើ​ភីហ្សា​៖
-​ ​ផ្កា​ខាត់ណា​មួយ​គល់​
-​ ​ស៊ុត ៣ គ្រាប់​
-​ ​ម្សៅ​អាល់​ម៉ុន ១ ខា​ប់​
-​ ​ខ្ទឹម​ស ១ កំពឹស​
-​ ​ស្លឹក Oregano ក្រៀម ១ ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
-​ ​អំបិល និង​ម្រេច ដើម្បី​បន្ថែមបន្ថយ​រសជាតិ​
​គ្រឿងផ្សំ​សម្រាប់​រោយ​ពីលើ​ភីហ្សា​៖
-​ ​ទឹក​ប៉េងប៉ោះ ៤-៥ ស្លាបព្រា​បាយ​
-​ ​គ្រឿង​បន្លែ Vegan Pesto ៤-៥ ស្លាបព្រា​បាយ​
-​ ​ដំឡូងជ្វា​ដុត​ឆ្អិន​រួចហើយ​
-​ ​ផ្កា​ស្ពៃ​ប្រូ​ខូលី​
-​ ​គ្រាប់​សណ្តែក Pine nuts
-​ ​ស្លឹក Basil ស្រស់​
-​ ​ផ្សិត​ចម្អិន​ជាមួយ​ប្រេង​អូ​លីវ ១ ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
-​ ​អំបិល និង​ម្រេច​
-​ ​ប្រេង​អូ​លីវ Extra Virgin គុណភាព​ខ្ពស់​
​វិធី​ធ្វើ​៖
១. កម្តៅ​ម៉ាស៊ីន​អូវែ​ន​ទុកជា​មុន​ក្នុង​កម្រិត ៤៥០ ដឺ​ក្រេ​។​
២. ប្រើប្រាស់​ឧបករណ៍​កិន​បន្លែ​មក​កិន​បន្លែ​ផ្កា​ខាត់​ណា និង​ខ្ទឹមស​ឱ្យ​ដូចជា​បាយ​។ កិន​បែបនេះ​ឱ្យ​បាន​ពីរ​ទៅ​បី​ដង​ដើម្បីឱ្យ​សាច់​បន្លែ​កិន​ចូលគ្នា​សព្វ​សាច់​។​
៣. ប្រើប្រាស់​ក្រណាត់​ច្រោះ​រួច​ពូត​យក​ទឹក​ចេញ​ពី​ផ្កា​ខាត់ណា​ឱ្យ​ខ្សោះ​ទឹក​តាម​ដែល​អាច​ធ្វើបាន​។​
៤. ដាក់​ផ្កា​ខាត់ណា​ចូលទៅក្នុង​ឡ​កម្តៅ​រយៈពេល ៨ នាទី​រហូតដល់​ផ្កា​ខាត់ណា​ឆ្អិន​សព្វ​។​
៥. ទុក​ផ្កា​ខាត់ណា​មួយអន្លើ​រយៈពេល ១០ នាទី​ឱ្យ​ត្រជាក់ បន្ទាប់​មក​លាយ​វា​ជាមួយ​ស៊ុត ម្សៅ​អាល់​ម៉ុន ស្លឹក Oregano អំបិល និង​ម្រេច រួច​ច្របល់​ចូល​គ្នា​ឱ្យ​សព្វ​សាច់​។​
៦. សង្កត់​ពង្រាប​ម្សៅ​នៅក្នុង​ថា​ស​ដោយ​ធ្វើយ៉ាងណា​ឱ្យ​កម្រាស់​ម្សៅ​នៅ​ខាង​គែម​ជុំវិញ​ក្រាស់​ជាង​។ ថាស​កាន់តែ​ធំ សាច់​ម្សៅ​កាន់តែ​ស្តើង និង​ធ្វើឱ្យ​ម្សៅ​កាន់តែ​ស្រួយ​ពេល​ត្រូវបាន​ចម្អិន​រួច​។
៧. ដុត​រយៈពេល ២០ ទៅ ៣០ នាទី​អាស្រ័យ​ទៅតាម​កម្រាស់​ម្សៅ​នៅ​គែម​ជុំវិញ ដុត​រហូត​ដល់​ម្សៅ​ឡើង​ពណ៌​ត្នោត និង​ស្រួយ​។
៨. លើក​នំ​ចេញពី​ម៉ាស៊ីន​អូវែ​ន បន្ទាប់​មក​លាប​គ្រឿង​បន្លែ Pesto និង​ទឹក​ប៉េងប៉ោះ​ឱ្យ​សព្វ​ម្សៅ​នំ​។​
៩. ប៉ាត​គ្រឿង​ទាំងនោះ​ជា​មួយ​ស្លាបព្រា រួច​រោយ​គ្រឿង​ផ្សេងៗ​បន្ថែម​តាម​ចំណូលចិត្ត​។ ប្រសិនបើ​អ្នក​ចង់​បន្ថែម​ឈីស​ពីលើ ចូល​ដាក់​នំ​ចូលទៅក្នុង​ឡ​អូវែ​ន​រយៈពេល ៥ ទៅ ៧​នាទី​ដើម្បី​ឱ្យ​ឈីស​រលាយ​។ ចុង​ក្រោយ​រោយ​ស្លឹក​បា​ស៊ី​ល​ស្រស់ និង​ប្រេង​អូ​លីវ Extra Virgin សម្រាប់​ទទួល​ទាន​ជាការ​ស្រេច​។​

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *