Health & Fitness

មីជប៉ុនអ៊ីដុន មែនតៃកូ

By  | 

គ្រឿងផ្សំ​៖
•​ ​ពង​ត្រី karashi mentaiko ចំនួន ១.៧៦ អោ​នស៍ (៥០ ក្រាម​)
•​ ​ម៉ៃ​យ៉ូណេ​សជ​ប៉ុន​ចំនួន ១ ស្លាបព្រា​បាយ​
•​ ​គ្រីម​ចំនួន ១ ភាគ ៤ ពែ​ង (៤ ស្លាបព្រា​បាយ​)
•​ ​ទឹកស៊ីអ៊ីវ​ចំនួន ១ ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
•​ ​មី​អ៊ូ​ដុន​ចំនួន ២ កញ្ចប់​
•​ ​ខ្ទឹមបារាំង​ចំនួន​មួយ​ចំហៀង​
•​ ​ប៊ើ​សាប​ចំនួន ២ ស្លាបព្រា​បាយ​
•​ ​មឹក​ហាន់​រួច​ជា​ស្រេច​ចំនួន ៤ អោ​នស៍ (១១៤ ក្រាម​)
•​ ​ស្រាស​ចំនួន ២ ស្លាបព្រា​បាយ​
•​ ​អំបិល​ដាក់​តាម​ភ្លក់​
•​ ​ម្រេច​ម៉ត់​ដាក់​តាម​ការ​ចូល​ចិត្ត​
•​ ​ស្លឹក shiso ចំនួន​១០​សន្លឹក​
•​ ​សា​រ៉ា​យ​សមុទ្រ Kizami nori ហាន់​ស្រាប់ ឬ​កាត់​បន្ទះ​សា​រ៉ា​យ​សមុទ្រ​ជា​សរសៃ​ខ្លីៗ​។​
​វិធី​ចម្អិន​៖
Instructions

​យក​ពងត្រី​មក​តម្រៀប​គ្នា រួច​យក​ស្លាបព្រា​មក​កោស​យក​ពង​ត្រី​ចេញពី​ភ្នាស​ពងត្រី​។​

​លាយ​ច្របល់​ពងត្រី​ដែល​កោស​រួច​ជាមួយនឹង​ម៉ៃ​យ៉ូណេ​សជ​ប៉ុន​ក្នុង​ចានក្រឡូម​ធំ​មួយ​

​ចាក់គ្រីម និង​ទឹកស៊ីអ៊ីវ​ចូល​

​ស្រុះ​មី​អ៊ូ​ដុន​ក្នុង​ទឹក​ពុះ​

​ហាន់​ខ្ទឹមបារាំង​ជា​ចំណិត​តូចៗ រួច​ឆា​ជាមួយ​ប៊ើ​

​នៅពេល​ដែល​ខ្ទឹមក្រហម​ឡើង​ក្រហម​បន្តិច ចាក់​មឹក​ចូល រួច​ឆា​ឱ្យ​ឡើង​ពណ៌​ក្រហម​

​ចាក់​ស្រាស​ចូល រួច​កូរ​ទាល់តែ​ស្រា​រីង​អស់​

​ចាក់​ខ្ទឹមបារាំង និង​មឹក​ឆា​ចូលក្នុង​ពងត្រី​ដែល​បាន​ច្របល់​រួច​

​ចាក់​មី​អ៊ូ​ដុន​ដែល​បាន​ស្រុស​រួច​ចូល រួច​ច្របល់​ឱ្យ​សព្វ​ជាមួយ​ទឹក​សុស​ដែល​បាន​លាយ​

​ដាក់​អំបិល និង​ម្រេច​តាម​ចំណូលចិត្ត​

​ហាន់​ស្លឹក shiso ជា​សរសៃៗ​តូចៗ​រួច​រោយ​ពីលើ​មី​អ៊ូ​ដុន ជាមួយនឹង​សរសៃ​សា​រ៉ា​យ​សមុទ្រ រួម​ទាំង​ស្លឹក shiso៕
​ភីហ្សា​ជ្រុង​បែប Detroit
Detroit-style pizza

​របៀប​លាយ​ម្សៅ​៖
•​ ​ម្សៅ​នំប៉័ង​ចំនួន ៣០០ ក្រាម (១០ អោន​ស៍​កន្លះ​/​ប្រហែល​ពី​រពែង​ពេញៗ​)
•​ ​មេ​ម្សៅ​ចំនួន ៥ ក្រាម​(​ប្រហែល ០.១៥ អោ​នស៍​/​ប្រហែល ១​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​)
•​ ​អំបិល​ចំនួន ៩ ក្រាម (០.៣ អោ​នស៍​/​ប្រហែល ១ ស្លាបព្រា​កាហ្វេ កន្លះ​)
•​ ​ទឹក​ចំនួន ២២០ ក្រាម (៧.៧​អោ​នស៍​/​ប្រហែល ១ ពែង​ដក​១​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​កន្លះ​ចេញ )
•​ ​ប្រេង​អូ​លីវ ដាក់​តាម​តម្រូវការ​
​របៀប​លាយ​ទឹក​សុស​៖
For the Sauce:

•​ ​ប្រេង​អូ​លីវ​ចំនួន ២ ស្លាបព្រា​បាយ​
•​ ​ខ្ទឹមស​ចំនួន ៣ កំពឹស ចិញ្ច្រាំ​ឱ្យ​ម៉ត់​
•​ ​ស្លឹក oregano ក្រៀម​ចំនួន ២ ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
•​ ​ប៉េងប៉ោះ​កំប៉ុង​កិន​ម៉ត់​ស្រាប់ ចំនួន ១ កំប៉ុង​
•​ ​ម្សៅ​ខ្ទឹមស​ចំនួន ១ ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
•​ ​ម្សៅ​ខ្ទឹមបារាំង​ចំនួន ១ ស្លាបព្រា​កាហ្វេ​
•​ ​ស្ករស​ចំនួន ១ ស្លាបព្រា​បាយ​
•​ ​អំបិល ដាក់​តាម​ការ​ភ្លក់​
​គ្រឿងផ្សំ​បន្លែ និង​សាច់​៖
To Finish:

•​ ​ដុំ​ឈីស​ចំនួន ១២ អោ​នស៍ ហាន់​ជា​ដុំៗ​ប្រហែល​កន្លះ​អ៊ី​ញ​
•​ ​សាច់ក្រក់ pepperoni ចំនួន ១២ អោ​នស៍ ហាន់​ជា​បន្ទះ​ទំហំ ១ ភាគ ៨​អ៊ី​ញ (​តាម​ចំណង់​ចំណូលចិត្ត​)
​វិធី​ចម្អិន​៖

​លាយ​ម្សៅ​ក្នុង​ឧបករណ៍​លាយ​៖
​ដាក់​ម្សៅ មេ​ម្សៅ និង​អំបិល​ក្នុង​ចានដែក​ក្រឡូម​នៃ​ឧបករណ៍​លាយ​។ លាយ​ល្បាយ​ម្សៅ រួច​ចាក់ទឹក​ចូល​

​លាយ​ក្នុង​ល្បឿន​យឺតៗ​រហូត​ទាល់តែ​ម្សៅ​ចូលគ្នា​សព្វ​ល្អ រួច​បិទ​ឧបករណ៍​លាយ បន្ទាប់​មក​ទុក​ល្បាយ​ម្សៅ​ចោល​ប្រហែល ១០ នាទី​

​បន្ទាប់មក​យក​បើក​ឧបករណ៍​លាយ ដោយ​ដាក់​ល្បឿន​លឿន​ល្មម រហូត​ទាល់តែ​ល្បាយ​ម្សៅ​ចូលគ្នា​សព្វ​ល្អ​ក្នុង​រយៈពេល​ប្រហែល ១០ នាទី​។ (​វា​គួរតែ​ស្អិត​ជាប់​នឹង​បាត​ចានដែក​ជាជាង​ប្រឡាក់​ប្រតាក​ពេញ​ចានដែក​)

​ដក​ទំ​ពក់​ឧបករណ៍​លាយ​ម្សៅ​ចេញ ធ្វើឱ្យ​ល្បាយ​ម្សៅ​មាន​រាង​ដូច​បាស់ រួច​ទុកចោល​ក្នុង​ចានដែក យក​ប្លា​ស្ទិក​មក​គ្រប់​ពីលើ ទុក​នៅ​កន្លែង​ដែល​មាន​កម្ដៅ​រហូត​ទាល់តែ​ម្សៅ​ឡើង​ធំ​ជាង​មុន ២ ដង ក្នុង​រយៈពេល​ប្រហែល ២ ម៉ោង​។​
​លាយ​ម្សៅ​ក្នុង​ម៉ាស៊ីន​កិន​អាហារ​
​លាយ​ម្សៅ មេ​ម្សៅ និង​អំបិល​ក្នុង​កំប៉ុង​កិន​អាហារ រួច​ចុច​ឱ្យ​ដំណើរការ​កិន​។ ចាក់ទឹក​ចូល រួច​ចុច​ម៉ាស៊ីន​ឱ្យ​ដំណើរការ រហូត​ម្សៅ​ក្លាយ​ជា​ល្បាយ​ម្សៅ​ដែលមាន​ដុំ​មូល​ក្នុង​រយៈពេល​ប្រហែល ៣០ វិនាទី​។​

​ចុច​ឱ្យ​ម៉ាស៊ីន​ដំណើរការ​រយៈពេល ៣០ វិនាទី​បន្ថែមទៀត​

​ចាក់​ល្បាយ​ម្សៅ​ចេញពី​កំប៉ុង លុញ​ឱ្យ​ក្លាយជា​ដុំ​រាង​ដូច​បាល់ យក​ប្លា​ស្ទិក​មក​គ្រប​ពីលើ ទុក​ក្នុង​កន្លែង​ដែល​មាន​កម្ដៅ​រហូត​ទាល់តែ​ម្សៅ​ឡើង​ល្អ​ក្នុង​រយៈពេល​ប្រហែល ២ ម៉ោង​។​
​លាយ​ម្សៅ​ដោយ​ដៃ​៖
​លាយ​ម្សៅ មេ​ម្សៅ និង​អំបិល​ក្នុង​ចានក្រឡូម​មួយ​។ ច្របល​ម្សៅ​ឱ្យ​សព្វ រួច​ចាក់ទឹក​ចូល កូរ​ឱ្យ​សព្វ​រហូត​ទាល់តែ​ល្បាយ​ម្សៅ​សព្វគ្នា​ល្អ​។​

​ទុកចោល​រយៈពេល ១០ នាទី​

​យក​ម្សៅ​ចេញពី​ចាន រួច​យក​មក​លុញ​រហូត​ទាល់តែ​ល្បាយ​ម្សៅ​ចូលគ្នា​ឱ្យ​សព្វ ប្រហែល​រយៈពេល ១០ នាទី រួច​ដាក់​ដុំ​ម្សៅ​ចូល​ក្នុង​ចានក្រឡូម​វិញ រួច​យក​ប្លា​ស្ទិក​មករុំ​ពី​លើ​ឱ្យ​ជិត ទុក​នៅ​កន្លង​ដែល​មាន​កម្ដៅ រហូត​ទាល់តែ​ម្សៅ​ឡើង​ល្អ​ក្នុង​រយៈពេល ២ ម៉ោង​។
​ចាក់​ប្រេង​អូ​លីវ​ចំនួន ២ ទៅ ៣ ស្លាបព្រា​ចូលក្នុង​ថាស​អាលុយមីញ៉ូម​ទ្រវែង ឬ​ក៏​ប្រើ​ថាស​ដុត​នំ​ខេ​ក​ដែល​មាន​ទំហំ ៨ គុណ​នឹង ៨ អ៊ី​ញ​។ (​កាត់​ម្សៅ​ជា​ពីរ​ដុំ​ផ្សេង​ពី​គ្នា​ប្រសិន​បើ​អ្នក​ដុត​ដោយ​ប្រើ​ថាស​ដុត​នំ​ខេ​ក​)

​លើក​ម្សៅ​ដាក់ចូល​ក្នុង​ថាស​ដុត រួច​ត្រឡប់​ឱ្យ​ជាប់​ប្រេង​ទាំងសងខាង​

​សង្កត់​ម្សៅ​ឱ្យ​ពេញ​ថា​ស​។ ធ្វើយ៉ាងណា​កុំ​ឱ្យ​ម្សៅ​រហែក ឬ​ធ្លុះ យក​ប្លា​ស្ទិក​មករុំ​ពី​លើ​រួច​ទុកចោល​រយៈពេល ៣០ នាទី​។ បន្ទាប់​មក​សង្កត់​ម្សៅ​ម្ដង​ទៀត​ឱ្យ​ដល់​ជ្រុង​ថាស​។ ប្រសិនបើ​ម្សៅ​មិនទាន់​អាច​សង្កត់​ឱ្យ​ពេញ​ថា​ស​ទេ ចូរ​គ្រប​វា​ទុកចោល​មួយសន្ទុះ​ទៀត​

​ដើម្បី​ឱ្យ​ម្សៅ​មាន​ទំហំ​ប៉ុន​ថាស អ្នក​ត្រូវ​តែ​ទាញ​ម្សៅ​ឱ្យមាន​ទំហំ​ធំ​ជាង​បាត​ថាស​បន្តិច ដូច្នេះ​នៅពេល​ដែល​វា​រួញ​ទៅវិញ វា​នឹង​មាន​ទំហំ​ប៉ុន​ថាស​ល្មម​។ នៅពេល​ដែល​ម្សៅ​រៀបចំ​រួចរាល់​ហើយ គ្រប​វា​ទុក​មួយ​អន្លើ​សិន រួច​លាយ​ទឹក​សុស​វិញ​ម្ដង​។​
​វិធី​លាយ​ទឹក​សុស​៖ ដាក់​ធ្នើរ​អូវែ​ន​ឱ្យ​ទាប​បំផុត រួច​បើក​កម្ដៅ​ដល់ ៥៥ ហ្វារិ​ន​ហៃ (២៩០ អង្សារ​សេ​)

​ចាក់​ប្រេង​អូ​លីវ​ចំនួន ២ ស្លាបព្រា​បាយ​ក្នុង​ខ្ទះ​តូច​មួយ រួច​ដាំ​ឱ្យ​ពុះ​

​ចាក់​ខ្ទឹមស​ចិញ្ច្រាំ ស្លឹក oregano និង​ម្រេច​ចូល រួច​កូរ​ឱ្យ​សព្វ រហូត​ទាល់តែ​ឈ្ងុយ​ប្រហែល​រយៈពេល ៣០​វិនាទី​

​ចាក់​ប៉េងប៉ោះ ម្សៅ​ខ្ទឹមស ម្សៅ​ខ្ទឹមបារាំង និង​ស្ករស​។ ដាំ​ឱ្យ​ពុះ រួច​ទុកឱ្យ​រីង​បន្តិច​រយៈពេល​ប្រហែល ៣០ នាទី​

​ដាក់​អំបិល​តាម​ការ​ចូល​ចិត្ត​។​
៦ សង្កត់​ម្សៅ​ភីហ្សា​៖ សង្កត់​ម្សៅ​ជាមួយ​ចុង​ម្រាមដៃ ដោយ​សង្កត់​ខ្យល់​ចេញ​ឱ្យអស់​

​ដាក់​សាច់ក្រក pepperoni ពីលើ​ម្សៅ​ភីហ្សា​ឱ្យ​សព្វ​

​រោយ​ឈី​ពីលើ​ឱ្យ​សព្វ​ម្សៅ​ភីហ្សា បន្ទាប់មក​ដាក់​សាច់ក្រក pepperoni ដែល​នៅ​សល់​ពី​លើ​ម្សៅ​ភីហ្សា​ឱ្យអស់​។ ដួស​ទឹក​សុ​សលាប​ពី​លើ​។ (​ប្រើ​ទឹក​សុស​តែ​ពាក់កណ្ដាល​បាន​ហើយ ទុក​ពាក់កណ្ដាល​សម្រាប់​ភី​ស្សា​មួយទៀត​)

​លើក​ដាក់​ក្នុង​ឡ​អូវែ​ន រួច​ដុត​ទាល់តែ​ភី​ស្សា​ឡើង​ក្រហម ហើយឈី​សឡើង​ពុះ និង​រហូត​ឡើង​ក្រហម​ក្នុង​រយៈពេល​ពី ១២ ទៅ ១៥ នាទី​

​លើក​ភីហ្សា​ចេញមកក្រៅ​ដោយ​ដាក់​ដែកជើង​បី ឬ​ក្រណាត់​ទ្រ​ពីក្រោម​

​យក​វែក​កូរ​ផលិត​ពី​លោហៈ​ឆ្កឹះ​គែម​ម្សៅ​ចេញពី​ថាស​ដុត​ភីហ្សា​។ រួច​លើកដាក់​លើ​ជ្រុញ​។ កាត់​ភីហ្សា​ជា​ចំណិតៗ​រួច​ទទួលទាន​យ៉ាង​ឆ្ងាញ់​ពិសា​៕

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *