ភស្តុតាងស្រាវជ្រាវជាច្រើនបានបង្ហាញថាការញ៉ាំផ្លែបឺរអាចជួយការពារការឡើងទម្ងន់ ជួយដុតបំផ្លាញជាតិខ្លាញ់ក្នុងរាងកាយ និងគ្រប់គ្រងចំណង់ឃ្លានអាហារបានយូរ។ ផ្លែបឺរ គឺជាអាហារដ៏មានជីវជាតិមួយដែលអាចទ្រទ្រង់ទាំងការសម្រកទម្ងន់របស់អ្នក។ ពួកវាផ្ទុកទៅដោយជាតិសរសៃ សារធាតុខ្លាញ់ល្អ វីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែសំខាន់ៗ ដែលធ្វើឲ្យពួកគេក្លាយជាអាហារដ៏ល្អបំផុតចំពោះអ្នក។
ទាំងនេះគឺជាហេតុផលចម្បងដែលធ្វើអោយផ្លែប័រជាប់ឈ្មោះជាអាហារជំនួយការរក្សាតុល្យភាពទម្ងន់ :
1. ផ្លែបឺរជួយគ្រប់គ្រងចំណង់អាហារនៅក្នុងការសិក្សាបានបញ្ជាក់ថា ផ្លែបឺរផ្ទុកទៅដោយជាតិសរសៃ (Fiber) – ផ្លែបឺរធំមួយមានជាតិសរសៃ ១៣ ក្រាម! ជាតិសរសៃគឺជាប្រភេទកាបូអ៊ីដ្រាតដែលមិនងាយរំលាយ វាត្រូវបានគេគិតថាមានផលប៉ះពាល់តិចតួចបំផុតទៅលើកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម។ជាតិសរសៃក៏ជួយទាញជាតិទឹកកាន់តែច្រើនទៅក្នុងពោះវៀន ដែលអនុញ្ញាតឱ្យអ្នកមានអារម្មណ៍ឆ្អែតបានយូរ និងជួយដល់ការរំលាយអាហារដែលមានសុខភាពល្អ។
2. ផ្លែបឺរមានសារធាតុចិញ្ចឹមច្រើនផ្លែបឺរគឺជាអាហារដែលមានជីវជាតិច្រើនបំផុតដែលអ្នកអាចញ៉ាំបាន (16)។ បន្ថែមពីលើមាតិកាខ្លាញ់ និងជាតិសរសៃ ផ្លែបឺរមួយទាំងមូល (ធំ) ផ្តល់នូវ៖·
ជាតិសរសៃ៖ ៤៥% ,ប៉ូតាស្យូម៖ ២៤% ,វីតាមីន C៖ ១៦% ,វីតាមីន E: 24% ,វីតាមីន K: 40% ,វីតាមីន B1 (Thiamin): 16% ,វីតាមីន B2 (Riboflavin): 32% ,វីតាមីន B3 (Niacin): 24% ,វីតាមីន B5 (អាស៊ីត Pantothenic): 60% ,វីតាមីន B6: 24% Folate: 40% ,ម៉ាញ៉េស្យូម៖ ១៦% ទង់ដែង៖ ៤០% ,ម៉ង់ហ្គាណែស៖ ១៦% នៃតម្រូវការប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នក។
3.ផ្លែបឺរអាចកាត់បន្ថយខ្លាញ់ក្បាលពោះការទទួលទានផ្លែបឺរមួយក្នុងមួយថ្ងៃអាចជួយកាត់បន្ថយខ្លាញ់ក្បាលពោះ ជាពិសេសខ្លាញ់ក្បាលពោះ ប្រភេទនៃខ្លាញ់ដែលទាក់ទងនឹងជំងឺបេះដូង ជំងឺទឹកនោមផ្អែម និងបញ្ហាសុខភាពផ្សេងៗទៀត។
4. ផ្លែបឺរជួយឱ្យមានសុខភាពល្អផ្លែបឺរមានសមាមាត្រនៃអាស៊ីតខ្លាញ់ 70% នៃបរិមាណជាតិខ្លាញ់នៅក្នុងផ្លែបឺរបានមកពីជាតិខ្លាញ់ monounsaturated និងតិចជាង 15% នៃជាតិខ្លាញ់របស់វាបានមកពីជាតិខ្លាញ់ឆ្អែត។ លើសពីនេះទៀត ភាគច្រើននៃជាតិខ្លាញ់ monounsaturated នៅក្នុងផ្លែបឺរបានមកពីអាស៊ីត oleic ដែលជាប្រភេទដូចគ្នានៃខ្លាញ់ដែលមានសុខភាពល្អដែលមាននៅក្នុងប្រេងអូលីវ។