ការញ៉ាំបួស គឺពិតជាល្អចំពោះសុខភាព ហើយបើគេនិយាយអំពីម្ហូបអាហារបួស មនុស្សភាគច្រើនតែងតែនឹកដល់ការញ៉ាំសាឡាត់បន្លែ ប៉ុន្តែអ្នកសាកស្រមៃទៅ ប្រសិនបើអ្នកញ៉ាំសាឡាត់បន្លែរាល់ថ្ងៃ តើអ្នកនឹងមានភាពធុញទ្រាន់ប៉ុណ្ណាទៅ? របៀបក្នុងការឆ្នៃបន្លែទៅជាមុខម្ហូបដ៏សម្បូរបែបជាច្រើន អាចធ្វើឱ្យអ្នកទទួលទានវាយ៉ាងឈ្ងុយឆ្ងាញ់ មិនទ្រលាន់ឡើយ បើទោះបីជាញ៉ាំ 8ដងក្នុងមួយសប្តាហ៍។
ខាងក្រោមនេះ គឺជារបៀបក្នុងការចម្អិនបន្លែទាំង 6 យ៉ាងដែលអ្នកអាចសាកល្បងចម្អិន និងមានរសជាតិឆ្ងាញ់ ៖
- បន្លែឆា
បន្ថែមគ្រឿងទេសនៅពេលដែលអ្នកឆាបន្លែ កុំឱ្យវាមានជាតិក្រពុល និងរសជាតិសាបពេក។ នេះជាវិធីដ៏សាមញ្ញក្នុងការចម្អិនមុខម្ហូបបន្លែឆាប្កបដោយឱជារសឆ្ងាញ់ពិសា – នៅពេលដេលកំពុងត្រឡប់បន្លែ សូមបន្ថែមទឹកស្អាតកូរបន្លែទៅវិញទៅមក រួចបន្ថែមគ្រឿងទេសបន្តិចបន្តួច និងបន្ថែមប្រេងសុខភាពផងដែរ។
- មូលបន្លែជាដុំៗ Rice Paper Rolls
នេះគឺជាមុខម្ហូបដ៏ឆ្ងាញ់មួយ និងងាយស្រួលធ្វើយ៉ាងខ្លាំង ព្រមទាំងញ៉ាំឆាប់ឆ្អែត។ យកក្រដាសអង្ករវៀតណាមជ្រលក់ទឹកឱ្យសើមបន្តិចៗ រួចមូលផ្ទាប់ជាមួយតៅហ៊ូ ស្ពៃក្តោប និងត្រសក់មូលជារៀងរង្វង់តូចល្មម អមជាមួយទឹកជ្រលក់ខាងក្រៅ។ វាមានរសជាតិឆ្ងាញ់ និងមានកាឡូរីទាប។
- ភីហ្សាបួស “មិនប្រើប្រាស់ម្សៅ”
សាកល្បង ភីហ្សាបួស អ្នកនឹងប្រាកដជាដកចិត្តមិនរួច! យលស្ពៃ Spinach ទៅជាសន្លឹកតូចៗ រួចវាយក្នុងល្បាយស៊ុត ដោយបន្ថែមផ្សិត និងខ្ទឹមបារាំងដាក់ចូលទៅក្នុងខ្ទះ រួចលាបទឹកប៉េងប៉ោះ… ភីហ្សាបួសដ៏ឆ្ងាញ់របស់អ្នកគឺរួចរាល់ហើយ។
- ស៊ុបបន្លែ
ប្រសិនបើអ្នកចូលចិត្តញ៉ាំស៊ុប នេះប្រហែលជាដំណឹងល្អសម្រាប់អ្នក! ចម្អិនស៊ុបបន្លែដោយមានផ្សិត ប៉េងប៉ោះ និងតៅហ៊ូ Rennet ដាក់រំងាស់សមល្មមផុយ និងបន្ថែមគ្រឿងទេសឱ្យមានឱជារសឆ្ងាញ់ពិសាតាមចំណង់ចំណូលចិត្ត។ លើសពីនេះបើអ្នកចូលចិត្តពោត និងស្ពៃក្តោប អ្នកក៏អាចដាក់បន្ថែមបានដូចគ្នា។