ស្រាសាំប៉ាញរ៉ូស ឬ Champagnes Rosé គឺជាស្រាទំពាំងបាយជូរពណ៌ផ្កាឈូកស្រាល ដែលផលិតចេញពីពូជទំពាំងបាយជូជាច្រើនប្រភេទ ប៉ុន្តែភាគច្រើនជាទំពាំងបាយជូពណ៌ខ្មៅ រួមមាន Pinot Noir និង Pinot Meunier។ ពណ៌ផ្កាឈូកនៃស្រាសាំប៉ាញ គឺចម្រាញ់វេញមកពីការកៀបច្របាច់ស្បែកទំពាំងបាយជូរខ្មៅនៅក្នុងពេលចម្រាញ់ស្រា។ បន្ថែមពីនេះ ផ្លែទំពាំងបាយជូរ Chardonnay ក៏ត្រូវបានគេប្រើប្រាស់នៅក្នុងការផលិតស្រា Champagne Rosé ផងដែរ។
Champagnes Rosé ត្រូវបានគេប្រើប្រាស់ផ្កាកុលាបដើម្បីចម្រាញ់នូវក្លិន ក៏ដូចជាពណ៌នៃស្រា ដើម្បីក្លាយជាស្រាសាំប៉ាញរ៉ូសដែលមាឱជារសឆ្ងាញ់ សាកសមនៅគ្រប់កម្មវិធីជួបជុំ។ ស្រាសាំប៉ាញរ៉ូស ច្រើនតែមានពណ៌ផ្កាឈូក ប៉ុន្តែវាក៏អាចមានពណ៌ក្រហម ស ឬពណ៌ស្វាយផងដែរ។
ពួកវាជាទូទៅមិនសូវមានរសជាតិផ្អែមដូចស្រាសាំប៉ាញផ្សេងទេ ហើយតម្លៃសមរម្យទៀតផង។ ស្រាសាំប៉ាញរ៉ូស ដើមឡើយត្រូវបានផលិតឡើងតែនៅក្នុងរដូវស្លឹកឈើជ្រុះ ប៉ុន្តែឥឡូវនេះគឺមានលក់ពេញមួយឆ្នាំតែម្តង។
បើកបង្ហាញស្រាសាំប៉ាញរ៉ូស (Champagnes Rosé) ដែលតែងតែនិយមក្នុងការទទួលទាន និងមានឱជារសឆ្ងាញ់ជាប់មាត់មិនអាចបំភ្លេចបាន ជាពិសេសមានតម្លៃសមរម្យ ៖
Champagne Moët & Chandon Rosé Impérial
វាបង្កប់នូវសំបកដបពណ៌ផ្កាឈូកយ៉ាងរស់រវើក បើទោះបីពណ៌រាងក្រហមពិតមែន ប៉ុន្តែរសជាតិនៃស្រាមិនផ្អែមពេកទេ និងមានក្លិនឈ្ងុយក្រេបម្តងបន្តិចៗ។
Champagne Geoffroy Rosé de Saignée
មានក្លិនក្រអូបប្រហើរ ជាពិសេសមានការផលិតឡើងដោយយលចិត្តដាក់ចំពោះគុណភាព។ វាត្រូវបានគេណែនាំ ក្រេបជាមួយនឹងមុខម្ហូបរសជាតិបែប “អាស៊ី” ដ៏ទាន់សម័យ ដែលផ្តល់នូវរសជាតិប្រៃ ផ្អែម និងហឹរ។
Champagne Lanson Le Rosé
ស្រាសាំប៉ាញ់រ៉ូស Lanson បានបង្កើតឡើងក្នុងឆ្នាំ 1760 ហើយវាត្រូវបានគេចាត់ទុកជាផ្ទះចំណាស់ជាងគេមួយនៅវិស័យស្រា Champagne។
Champagne Dehours & Fils Oeil de Perdrix Extra Bru
ស្រាសាំប៉ាញពណ៌ផ្កាឈូកស្លេកនេះផ្សំឡើងពី 83% នៃPinot Meunier ខុសពីធម្មតា ដូច្នេះហើយទើបវាផ្តល់នូវភាពខុសប្លែកពីគេ និងមានភាពទាក់ទាញយ៉ាងខ្លាំង។
Champagne Bollinger Rosé Brut
វានៅក្នុងរចនាប័ទ្មដែលមានរូបរាងពេញលក្ខណៈជាមួយនឹងការសង្កត់រសជាតិបែប Peach និង Mectarine ផ្កាកុលាបដ៏ប្រណិត គឺជាការលាយបញ្ចូលគ្នានៃ 62% Pinot Noir ជាមួយ 24% Chardonnay និង 14% Pinot Meunier ។