នៅពេលដែលអ្នកចូលចិត្តនូវរសជាតិក្រូចឆ្មា ចូរធ្វើទឹកក្រូចឆ្មា។ តែបើចង់ធ្វើទឹកក្រូចឆ្មាកាន់តែឆ្ងាញ់ គឺត្រូវបន្ថែមផ្លែស្រកានាគ។ ផ្លែឈើត្រូពិច ដែលត្រូវបានគេស្គាល់ផងដែរថាជា pitaya នេះ ផ្តល់នូវភាពផ្អែមឆ្ងាញ់ និងពណ៌ផ្កាឈូកដ៏រស់រវើក ដែលបន្ថែមពណ៌ចម្រុះដល់ស្រាក្រឡុកក្រូចឆ្មារ។
ស្រាក្រឡុកផ្លែស្រ្កានម៉ាទីនីគឺល្អឥតខ្ចោះសម្រាប់ការទទួលទាននៅរដូវក្តៅ ឬប្រភេទនៃការប្រារព្ធពិធីណាមួយដែលអាចទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ពីពណ៌ភ្លឺ។
+របៀបធ្វើ៖
-ជំហានទី 1
នៅក្នុងខ្ទះតូចមួយ ដាក់ភ្លើងអោយកំដៅមធ្យម ដាំផ្លែស្រកានាគ ស្ករ និងទឹក 1/2 ពែង កូរម្តងម្កាលរហូតទាល់តែស្កររលាយ ហើយស៊ីរ៉ូមានពណ៌ផ្កាឈូកភ្លឺ ប្រហែល 3 នាទី។ ទុកឱ្យត្រជាក់។
-ជំហានទី 2
ច្របាច់តាមសំណាញ់ល្អិតចូលទៅក្នុងកែវមធ្យមមួយដែលមានគម្របខ្យល់។គ្របដណ្តប់និងទូរទឹកកករហូតដល់រួចរាល់ក្នុងការប្រើប្រាស់។
-ជំហានទី 3
ផ្សំវ៉ូដាកា ទឹកក្រូចឆ្មា ទឹកក្រូច និង 1/2 អោនស៍ និងស៊ីរ៉ូផ្លែស្រកានាគ ហើយក្រឡុក។ ចាក់ទឹកក្រឡុកជាមួយទឹកកក គ្របគម្រប ហើយអ្រងួនខ្លាំងៗរហូតទាល់តែនៅខាងក្រៅទឹកក្រឡុកមានភាពកកខ្លាំង ប្រហែល 20 វិនាទី។
-ជំហានទី 4
ច្របាច់ចូលទៅក្នុងកែវម៉ាទីនី។ លាបជាមួយផ្លែស្រកានាគ (បើប្រើ) និងសំបកក្រូចឆ្មា។
-ជំហានទី 5
ធ្វើជាមុន៖ ទឹកស៊ីរ៉ូអាចធ្វើ ១ សប្តាហ៍មុន។ ទុកឱកក។