គ្រោះថ្នាក់នៃជាតិស្ករ ចំពោះសុខភាព
ស្ករ គឺជាកាបូអ៊ីដ្រាតសាមញ្ញ ដែលផ្តល់ថាមពលដល់រាងកាយ។ ស្ករ ត្រូវបានគេបែងចេញជាពីរប្រភេទសំខាន់ៗ គឺ ៖ ស្ករធម្មជាតិ និងស្ករបន្ថែមររសជាតិ។ ស្ករធម្មជាតិ ៖ ត្រូវបានរកឃើញនៅក្នុងប្រភេទអាហារស្រស់ៗ រួមមាន ផ្លែឈើ (ត្រូវបានគេស្គាល់ថា Fructose) និងក្នុងទឹកដោះគោ (ដែលគេហៅថា Lactose) ជាស្ករដែលមាននៅក្នុងអាមីដុង ...